Солидарни сме с Македония. Тя е братска страна. Това заяви президентът

...
Солидарни сме с Македония. Тя е братска страна. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Президентът: Ние сме солидарни с Македония

Солидарни сме с Македония. Тя е братска страна. Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата си с премиера на районен съд Македония Димитър Ковачевски, съобщи БГНЕС.

Държавният глава акцентира, че нашите връзки с РСМ са стъпили на здрав пиедестал.

„ Отношенията сред нашите две приятелски страни лежат върху здрав пиедестал, който е оттатък всякаква политическа обстановка. Това е фундаментът, който е в основата на решенията на България да поддържа безусловно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната през настояването за превантивния контингент на Организация на обединените нации при раздробяване на някогашна Югославия, през оказването на помощ по време на ембаргото, през оказването на военно-техническа помощ, при произшествия и естествени бедствия. В името на популацията от двете страни на границата, в името на бъдещите генерации и в името на нашето общо европейско бъдеще ние сме длъжни да развиваме и укрепваме този пиедестал “, съобщи президентът Радев.

Той увери македонските посетители, че България още веднъж ще бъде солидарна с братска Македония.

Президентът се надява, че срещата на Димитър Ковачевски през днешния ден с българското държавно управление е стъпка към реализиране на взаимно преференциални решения. Той приветства неговото посещаване в София. „ Трябва да има доста по-чести срещи и разговор на най-високо държавно равнище за подсилване на доверието и разбирателството “, сподели Радев.

Димитър Ковачевски съобщи, че е имал позитивна среща с премиера Гълъб Донев, която е траяла по-дълго от плануваното. На нея са разисквани опциите РСМ да получава електрическа енергия от България. За задачата ще бъде образувана работна група, която ще разиска техническите елементи за износа на български ток до 31 март идната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР